login signup
UPCOMING LIVE (3) TV EVENTS (25) TECHTIPS (12) SCIENCECASTS (17) EXPERT OPINIONS (4) DEEPDIVES (4) BROADCASTS (35)
Partners About Pricing
EPNS VIRTUAL Training Course 2022 - Immune Mediated Diseases and Infections
30 - 31 Mar 2022
Scientific Chairs
Professor
Banu Anlar, M.D.

Professor of Paediatrics, Paediatric Neurologist

Hacettepe University Faculty of  Medicine, Ankara, Turkey

More details
Professor
Matthias Baumann, M.D.

Head of Paediatric Neurology

Lecturer in Paediatrics Department of Paediatrics, Medical University Innsbruck, Austria

More details
Professor
Susana Boronat Guerrero, M.D.

Paediatric Neurologist 

Hospital de la Santa Creu und Sant Pau, Barcelona, Spain

More details
Associate Professor
Coriene Catsman-Berrevoets, M.D.

Chair of Education and Training Committee, European Paediatric Neurology Society (EPNS)

Department of Neurology, Erasmus MC Rotterdam, Netherlands

Professor
Pieter Fraaij, M.D.

Paediatric Infectious Disease and Immunology Consultant

Head of Subesction Paediatric Infectious Diseases, Immunology and Rheumatology

Clinical Scientist Department of Viroscience Erasmus MC-Sophia, Rotterdam, Netherlands

More details
Professor
Romana Höftberger, M.D.

Director Neuropathology and Neurochemistry, Department of Neurology

Medical University Vienna, Austria

More details
Professor
Andrea Klein, M.D.

Senior Physician Neuro- and Developmental Paediatrics

University Children’s Hospital Basel, Switzerland

More details
Professor
Barbara Kornek, M.D.

Specialist in Neurology

President Multiple Sclerosis Society Vienna

Department of Neurology, Medical University of Vienna, Austria

More details
Professor
Margherita Nosadini, M.D.

Specialist in Neuroimmunology

Paediatric Neurology and Neurophysiology Unit, University of Padua, Italy

Professor
Kader Karli Oğuz, M.D.

Neuroradiologist and Paediatric Neuroradiologist

Professor of Radiology Hacettepe University, Ankara, Turkey

More details
Professor
Kevin Rostásy, M.D.

EPNS Working Group Chair, Autoimmune & Infectious Disease

Paediatric Neurologist

Head of Paediatric Neurology, Developmental Neurology and Social Paediatrics, Vestische Clinic for Children and Adolescents, Datteln, Germany

 

 

More details

Jurģis Strautmanis, M.D.

Paediatric Neurologist

President Latvian Society of Paediatric Neurologists, President Latvian League Against Epilepsy

Head of Epilepsy and Sleep medicine Centre of University Children's Clinical Hospital, Riga, Latvia

 

More details

Eva-Maria Wendel, M.D.

Neuropaediatrics 2 - General and Special Paediatrics 

Clinic Stuttgart - Olgahospital Women's Clinic, Stuttgart, Germany

More details
Agenda
1
11:00 CET | Welcome & Introduction
5 min
2
11:05 CET | CNS Infections: SARS-Covid 19
45 min
3
11:50 CET | CNS Infections I: Acquired Infections (e.g., Viral, Bacterial, Lyme, tbc.)
45 min
4
12:35 CET | Case Discussion in Breakout Rooms
45 min
13:20 CET | Lunch Break
45 min
5
14: 05 CET | CNS Infections II: Intrauterine Infections, AGS New Detection Techniques: What do We Expect From the CSF?
45 min
6
14:50 CET | Neuroimaging in CNS Infections
45 min
7
15:35 CET | Case Presentation 1
15 min
8
15:50 CET | Case Presentation 2
15 min
9
16:05 CET | General Discussion & Key Takeaways
15 min
16:20 CET | Break
35 min
10
16:55 CET | Neuropathological Aspects and Work-Up in Neuroimmunological Diseases
45 min
11
17:40 CET | Inflammatory Polyneuropathies
45 min
12
18:25 CET | General Discussion & Key Takeaways
30 min
1
11:00 CET | Welcome & Introduction
5 min
2
11:05 CET | Pediatric Onset MS: Clinical, Imaging Findings, Therapy
45 min
3
11:50 CET | MOGAD, NMOSD
45 min
4
12:35 CET | Case Discussion in Breakout Rooms
45 min
13:20 CET | Lunch Break
45 min
5
14:05 CET | Autoimmune Encephalitis
45 min
6
14:50 CET | Imaging in ADS
45 min
7
15:35 CET | Case Presentation 3
15 min
8
15:50 CET | Case Presentation 4
15 min
16:05 CET | Break
30 min
9
16:35 CET | Differential Diagnosis in Children with ADS
45 min
10
17:20 CET | General Discussion & Key Takeaways
15 min
11
17:35 CET | Best Presentation Award, Thank you & Goodbye
15 min
Event Partners
Become our partner and be a pioneer in online medical education.
100,00 €
get ticket
Already have a ticket? Log in here and open the event.
Don't have an account?
Don't have an account